Vaste hengel

Vastestokvisser Het vissen met een vaste hengel is een hoogst gespecialiseerde versie van het vissen met een dobber. In plaats van een werphengel wordt in dit geval een vast hengel gebruikt zonder molen . Het idee van het gebruiken van een vaste stok is gebaseerd op vroege visserijtechnieken. Vele mensen zullen zich herinneren hoe de mensen vroeger met een lange simpele stok van hout of bamboe visten. De moderne hengelmaterialen zoals de vezel, glasvezel en koolstofvezel worden nu gebruikt om lange hengels te maken.

Deze hengels verstrekken een niveau van precisie dat met een werphengel niet kan geėvenaard worden. Zij staan u toe om uw installatie, presentatie en vaardigheden aan de oeverrand te verfijnen. Het is misschien een niet alledaagse manier om te vissen , maar zodra u leert hoe de hengel te gebruiken, zult u zich afvragen waarom u er niet eerder mee bent begonnen.

Er zijn vele verscheidenheden van beschikbare vaste stokken. Ze kunnen worden gebruikt om ondiepe of snelle rivieren te bevissen, om aan kleine vijvers of op grote meren te vissen. Zij komen voor in verschillende lengtes, sterke toppen en verschillende ontwerpen. Zij kunnen zowel gebruikt worden om op kleine vissen zoals voorn te vissen , of om sterk vechtende karpers te bedwingen. De vaste hengel staat u toe om met een groot niveau van precisie en gevoeligheid te vissen. Het is een zeer populaire techniek, en wanneer in de handen van een beroeps, kan het resulteren in een reusachtig gewicht aan vissen . Het is werkelijk iets dat u moet zien en proberen.

Er bestaan drie types: